Close Up!

 

Close Up!
Het thema van het festival is Close-up: met muziek, beeld, literatuur en een vleugje wetenschap wordt kamermuziek dicht ‘op uw huid’ gebracht. Bewerkingen van bekend en onbekend repertoire laten u de muziek op een andere manier ervaren. Zo staan er drie verrassende instrumentaties van het bekende Canto Ostinato op het programma, een wonderbaarlijke Petrouchka en een transparante uitvoering van Beethovens Vierde Pianoconcert. De muzikale lijnen die anders ver weg op een podium in een brei van instrumenten verdwijnen worden zichtbaar. Solistisch, privé en intiem. Bekende klanken, structuren en thema’s krijgen een nieuwe adem, waarin elk kleine gebaar, elke trilling helder is. Uit de grote klanken van de Beethoven symfonieën wordt het kleine uitgelicht, uit de obsessieve patronen van Ten Holt de individuele lijnen, uit het geweld van de jonge Stravinsky de kleurige samenklanken. De klassieke canon wordt bekeken door een telelens: Close-up!

Kamermuziekfestival Almere 2013 | Close Up! | 9 oktober t/m 13 oktober 2013

Comments are closed.