Nieuws

Who’s Next

Kamermuziekfestival Almere in 2014

In 2014 wordt het KMFA in een nieuw jasje gestoken. Naast het Internationaal Kamermuziekconcours met een randprogrammering zal voor de eerste keer het jongerenfestival Who’s Next plaatsvinden. 

Van 8 tot 12 oktober is Schouwburg Almere gevuld met klassieke muziek. Kamermuziekfestival Almere keert terug met de 14e editie van het Internationaal Kamermuziekconcours, met een randprogrammering van concerten door internationaal toptalent. Tegelijk vindt er een splinternieuw festival speciaal voor jongeren plaats: Who’s Next. Jonge solisten, ensembles en jeugdorkesten uit heel Europa komen naar Almere om concerten te geven en samen deel te nemen in workshops en masterclasses. Who’s Next biedt daarnaast een uitgebreid educatief programma aan Almeerse scholieren, die zelf actief deelnemen aan projecten waarbij gezongen, gedanst en gecomponeerd zal gaan worden. De komende maanden werken wij hard aan het programma en de verschillende educatieprojecten. Meer informatie over alle activiteiten verschijnt vanaf eind april op deze website.

Heeft u vragen? Dan kunt u ons bereiken op info@whos-next.nl.

 

 

Bekijk hier de webcast die AVRO klassiek maakte van het concert van het Nederlands Blazers Ensemble, op zaterdag 12 oktober. De Blazers voerden bij die gelegenheid de Vijfde en Zevende Symfonie van Beethoven uit, in bijzondere bewerkingen uit Beethovens tijd.

 

Vier ensembles, afkomstig uit alle windstreken, stonden in de finale van het Kamermuziekconcours: duo Hiller-Sieber, Rodion Trio, Trio Monte en duo Die Sonne. De internationale vakjury, bestaande uit James Wood, Mieko Kanno, Frank Peters, Guy van Hulst en Sjef Douwes, riep unaniem het Rodion Trio uit tot winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2013. De daaraan verbonden geldprijs bedraagt € 7.500,-. Daarnaast krijgt het ensemble ook een tournee langs Nederlandse podia aangeboden.Trio Monte won zowel de Publieksprijs als de Vriendenprijs, goed voor respectievelijk € 3.500,- en € 500,-.

 
Voor wie het gemist heeft: vanmiddag in NTR Podium was er ruimschoots aandacht voor Kamermuziek Almere. Het interview met artistiek leider Idske Bakker vindt u middels deze link, vanaf de 27e minuut.
 

Media-aandacht voor het kamermuziekfestival komt goed los: vandaag, maandag 7 oktober, werd het festival aangekondigd in Licht op Vier én in Muziek aan Tafel. Morgenmiddag (dinsdag 8 oktober, ná 17u10) in NTR Podium een interview met artistiek leider Idske Bakker. Mis het niet!

 

Bekijk hier de festivaltrailer van Kamermuziekfestival Almere Close-up! 

(Met dank aan Studio Zijspan!)

 

Almere Vandaag is vanaf nu mediapartner van Kamermuziekfestival Almere. We zijn al begonnen aan een heel prettige samenwerking. Dus…nóg een reden om Almere Vandaag goed te lezen de komende tijd!

 

Welkom op onze nieuwe website! We zijn erg blij met het resultaat. Op 20 augustus kunt u hier terecht voor het volledige programma van Kamermuziekfestival Almere editie 2013 (9 t/m 13 oktober) en natuurlijk ook voor het reserveren van kaarten. Graag tot dan en een heel prettige zomer toegewenst.

 

Op 24 juni hebben we, ten overstaan van een volle zaal in Schouwburg Almere, onze plannen voor een stoer, nieuw jeugdfestival gepresenteerd. Het festival heet Who’s Next, zal plaatsvinden in oktober 2014. Het festival heeft al een eigen vormgeving en site. Daar, maar natuurlijk ook op deze site, houden we iedereen graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Neem gerust alvast een kijkje op www.whos-next.me